top of page

Apeldoornse dirigent hoopt op opname met Metropole Orkest


De droom van Apeldoorner Wilco Stronks (53) komt steeds dichterbij. Een paar maanden geleden meldde hij zich aan voor een wedstrijd waarbij muzikanten een opname mogen maken met het Metropole Orkest. Stronks zit nu bij de laatste vijftig kanshebbers.


Maar liefst 650 artiesten deden mee aan de wedstrijd. Grote namen als Waylon, Douwe Bob, Kensington en Racoon liet Stronks al achter zich. ,,Het gaat erom dat je zoveel mogelijk stemmen krijgt en zij zullen zelf niet zoveel promotie hebben gemaakt voor de actie'', concludeert Stronks, zelf dirigent van meerdere koren in Apeldoorn. ,,Maar het is natuurlijk wel gaaf dat ik nog wel in de race zit en zij niet. De resterende deelnemers zijn een combinatie van bekende en minder bekende namen."


Florence

Hij acht zelf de kans niet heel groot dat hij op nummer één eindigt. ,,De band Epica staat nu bovenaan. Zij hebben veel fans, dus als zij de fans oproepen om te stemmen, hebben ze zo weer een paar duizend stemmen erbij. Maar mocht ik winnen, dan zou ik heel graag mijn nummer 'Florence' met ze opnemen. 

Stronks ziet het al helemaal voor zich. ,,Alleen al middenin zo'n orkest staan, daar krijg je volgens mij giga kippenvel van. Ik hoop dan zelf op de vleugel te mogen spelen. Er is niks zo mooi als een live orkest."

Stemmen op Stronks kan nog tot dinsdag 1 augustus 12 uur. Daarna wordt de winnaar bekendgemaakt.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page